Koncert 2019.04.09. 19:30
Francia Sanzonest

Jegyárak

4 900 Ft, 6 900 Ft, 8 900 Ft

MINDEN JEGY ELFOGYOTT! J'AIME LA CHANSON - Három francia lelkű művésznő Csemer Bogi, Kárász Eszter és Tompos Kátya a Pesti Vigadó sanzonestjén. 

Zenés időutazás ismert és ritkán hallott, sokat éneket és újraértelmezett, klasszikus és modern francia sanzonok útján, mélységeken és magasságokon át.

A sanzon francia eredetű daltípus. Jellemzője a komoly mondanivaló, az igényes költői fogalmazás. Gyakran költők megzenésített verseit jelenti; lírai, néha epikus szöveggel. A 19. század és 20. század fordulóján Franciaországban keletkezett, a kabarékban tűnt fel. Eredetileg zongorakísérettel adták elő. Jellemzője a könnyed szórakoztatásra való törekvés volt, érzelmes, sikamlós vagy humoros – költői igényességű – szöveggel.

"Három nő, három történet, háromféle megközelítés."

- Csemer Bogival, Kárász Eszterrel és Tompos Kátyával beszélgettünk a premier idején a Pesti Vigadó sanzonestjéről, mely a J'aime la chanson címet viseli, a sanzonhoz kötődő emlékeikről és Edit Piafról. 

JEGYVÁSÁRLÁS: 4.900 Ft, 6.900 Ft, 8.900 Ft

A chanson szó már a 14. században is a dalok neve volt Franciaországban, természetesen még egészen más – szóló- vagy kórussal előadott világi dalok – műfaját jelölve ezzel. A sanzon kapcsolódik az orfeumi pajkos, pajzán kuplék műfajához, mint előzményhez. 

***

Fedezze fel a Pesti Vigadó több mint 150 éves történelmi épületét a koncert előtt!

Épületlátogatási séta indul 18:00 órától. Jegyek elérhetőek!

***

A koncertre és az idegenvezetésre a jegyeket külön kell megváltani.

Helyszín

Díszterem A Pesti Vigadó II. emeletén található gyönyörű Díszterem kiváló helyszínt biztosít koncertek, hangversenyek, kulturális események, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, gálavacsorák megrendezésére. bővebben a helyszínről