Teátrum 2017.02.28. 20:15
Csajkovszkij – Petipa – Ashton – Dowell – Wheeldon: Csipkerózsika

Jegyárak

4.000 Ft

Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból

Lépjen be a hercegnők, tündérek és varázslatok elbűvölő világába, ünnepeljük együtt a Royal Ballet társulatának 70 éve jegyzett darabját!

Csajkovszkij örök érvényű klasszikusa, a Csipkerózsika Royal Ballet-beli produkciója egyesíti magában mindazt a bájt és virtuozitást, nagyszerű zenét és kiemelkedő táncművészeti teljesítményt, ami csak a legnagyobb balettek sajátja. Csajkovszkij művének első koreográfiáját Marius Petipa, a 20. századi balett alapjait lefektető koreográfus mester 1890-ben álmodta színpadra. Petipa ezen munkája őrzi a legvirtuózabb, legnagyobb technikai tudást megkövetelő pas de deux-ket, az ihletett Rózsa Adagiót és az álomszerű Tündér variációt.

2006-ban, a Royal Ballett 75. születésnapjára készült el Monica Mason és Christopher Newton 1946-os, nagy sikerű produkciójának felújítása, amely Petipa eredeti koreográfiai megoldásait Nyikolaj Szergejev cári balettmester feljegyzései alapján hűen követte, de a forgatókönyv és a rendezés már Ninette de Valois, a Royal Ballet megalapítója nevéhez fűződik.

Oliver Messel, a 20. század egyik legnagyobb nevű díszlettervezőjének eredeti díszlet- és jelmezterveit Peter Farmer álmodta újjá és alkalmazta ehhez a produkcióhoz. A tündérmese színes karakterei, a királyi udvar barokk pompájú gazdagságának megidézése, vagy ahogy a herceg bejárja az elburjánzott kastélyt, páratlanul látványossá teszik ezt a Csipkerózsika produkciót.

 

Koreográfus: Marius Petipa

Kiegészítő koreográfiák: Frederick Ashton, Anthony Dowell, Christopher Wheeldon

Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij

Karmester: Koen Kessels

Főszereplők: Marianela Nuñez (Auróra hercegnő), Vadim Muntagirov (Florimund herceg)

Közreműködik a Royal Opera House zenekara.

Vetítési idő: 3 óra 15 perc (két szünettel, 15 perces bevezető)

Felhívjuk nézőink szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítjük!

SOROZAT-JEGY

Amennyiben minimum 7 különböző Royal Opera House vetítésre vált jegyet, 20% kedvezményben részesül.

A kedvezmény kizárólag  Jegypénztárunkban vehető igénybe!

Jegypénztár: +36 (1) 328-3340

Közönségszervezés: kozonsegszervezes@vigado.hu

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az előadásra késve érkező vendégeinket csak a szünetekben tudjuk beengedni!

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft.

Helyszín

Sinkovits Imre Kamaraszínpad A Pesti Vigadó IV. emeletén található Sinkovits Imre Kamaraszínpad színpadi produkciók megrendezésére szolgál. bővebben a helyszínről